Home » Aktualności » Oświadczenie dr. Kłopotowskiej nt. sprawy sądowej z Z. Ambryszewskim

Na prośbę dr. Marii Kłopotowskiej publikujemy jej list do mieszkańców na temat sprawy sądowej w trybie wyborczym, która odbyła sięw związku z kampanią wyborczą prowadzoną przez Zbigniewa Ambryszewskiego. Zamieszczamy też materiały źródłowe – dokumenty złożone w sądzie.

Drodzy Wyborcy mieszkańcy gminy Janowiec!

Wciągu ostatnich kilku lat wielokrotnie padłam ofiarą niesprawiedliwych, kłamliwych, bardzo często anonimowych  zarzutów. Znacie mnie i prawdę o tamtych oskarżeniach. W ostatnim czasie, w trakcie kampanii wyborczej do samorządu terytorialnego 2014 znowu stałam się ofiarą pomówień i kłamliwych zarzutów, których autorem jest Pan Z.Ambryszewski. W związku z tym, że Sąd Okręgowy faktycznie uchylił się od dokładnego rozpoznania sprawy i umorzył postępowanie prowadzone w trybie wyborczym, przedstawiam Państwu wniosek jaki złożyłam w Sądzie. Pragnę z całą mocą oświadczyć, że żaden z formułowanych przez Pana Ambryszewskiego zarzutów nie ma nic wspólnego z prawdą. W radzie powiatu puławskiego ostatniej kadencji pracowałam równie rzetelnie i z takim samym oddaniem jak ciągu 25 lat prac w janowieckim ośrodku zdrowia.

Maria Kłopotowska

Wniosek str 1 (kliknij aby powiększyć)

wniosek str1

Wniosek str 2 (kliknij aby powiększyć)